Dubbla TV-matcher i Ale Arena under lördagen

Lördagen den 20 nov bjuder inte bara på en, utan två TV-matcher från Elitserien Dam i Ale Arena då KS Bandy tar emot Skirö AIK och Mölndal Bandy tar emot Västerås SK.

Det blir en bandylördag värd namnet i Ale Arena den här helgen. Eftermiddagen bjuder nämligen på dubbla matcher i Elitserien Dam i arenan och dessutom tv-sänds båda på bandyplay.se.

Först ut är KS Bandys hemmapremiär för säsongen då Skirö AIK kommer på besök. Hemmalaget, som slutade sist i Elitserien i fjol med bara en seger på kontot, har fått en tuff inledning på säsongen med matcher mot topplagen Västerås SK och AIK. Det har resulterat i två klara förluster, men nu väntar en match som laget var ytterst nära att få med sig poäng från redan i fjol. Då, i slutet av november i fjol, var matchen lika på tre när klockan tickade upp mot de 90, men med bara sekunder kvar till full tid kunde gästerna sätta det matchavgörande målet på hörna genom Emma Drott.

För Skirös del har det varit en positivare start på säsongen då småländskorna började med att störa Sandviken i premiärmatchen hemma i Hydro Arena, för att sedan följa upp det med att, för första gången någonsin, besegra Skutskär i Elitserien med klara 7-1 förra helgen. Utöver två viktiga poäng fick laget även med sig hela fem olika målskyttar, men dessvärre även lite skadeproblem inför lördagen bortamatch.

Hilda Persson skadade sig i mötet med Skutskär och saknas under lördagen. Det gör även Klara Volmersson och rutinerade Kicki Sigfridsson på grund av sjukdom respektive familjesituation. Dessutom är Elin Carlsson långtidsskadad och därmed saknar tränare Leif Hedberg hela sitt ordinarie mittfält. Då får istället 16-åriga Miranda Åkerstedt chansen att göra elitseriedebut.

– Miranda kommer att lösa av som mittfältsavbytare. Hon och ytterligare några Tranåsspelare som lyder under samma avtal tränar med oss en gång i veckan och alla har kapacitet att utmana om en plats i vårt lag. Det här ger ju samtidigt Miranda en jättemöjlighet när hon nu får göra elitseriedebut, säger Hedberg till klubbens hemsida.

Se mötet mellan KS Bandy och Skirö AIK med start 13.50 på bandyplay.se >>

Lördagens andra match i Ale Arena är mötet mellan Mölndal Bandy och Västerås SK. Ett möte där fjolårsnykomlingarna från strax utanför Göteborg hoppas kunna göra sin bästa insats hittills mot de tre senaste årens SM-finalister. Faktum är att i lagens fem tävlingsmöten (serie och cup) sedan Mölndal gick upp i Elitserien så har VSK vunnit fyra matcher med tvåsiffrigt. En tuff uppgift med andra ord för ett Mölndal som lottats att inleda serien mot seriens tre stora förhandsfavoriter. Efter mötena med AIK och Villa Lidköping jagar de blåklädda alltjämt säsongens första elitseriemål.

Gästande VSK har bara hunnit spela en match hittills den här säsongen och i den besegrades KS Bandy planenligt med 7-1 hemma i ABB Arena. Ett VSK som, efter finalförlusten i Svenska Cupen mot Villa Lidköping, tvingats klara sig utan den offensiva stjärnan Tova Grönoset på grund av skada, men i seriepremiären fylldes kostymen med besked av framförallt 21-åriga Olivia Engman. Ett hattrick blev det för doldisen mot KS, men mot Mölndal är oddsen låga på att det blir Charlotte Selbekks show. Norskan har nämligen gjort 16(!) mål på Mölndal på fem matcher sedan september i fjol.

Se mötet mellan Mölndal Bandy och Västerås SK med start 16.35 på bandyplay.se >>

Foto: Gert Holmér

Text: Martin Gustafsson – martin@elitserien.se