”Det här har man drömt om i 17 år”

TB tog sin första serieseger mot storebror – Tellus sin första poäng mot Hammarby. Fredagens två derbyn slutade med Elitseriens största skrällar någonsin. – Det här har man drömt om i 17 år, säger Tillbergas klubbchef Tobias Zocke Jonsson.

TB tog sin första serieseger mot storebror – Tellus sin första poäng mot Hammarby. Fredagens två derbyn slutade med Elitseriens största skrällar någonsin.
– Det här har man drömt om i 17 år, säger Tillbergas klubbchef Tobias Zocke Jonsson.

Om ni tror att Västerås underdog TB och Hammarbys lilla rival Tellus hade tur, då kan ni tänka om direkt.
Poängen var rättvisa. 3–2 till TB mot svenska mästarna VSK och 2–2 mellan Tellus och Hammarby.

– Många av spelarna är irriterade just nu över att vi inte vann, säger Tellus sportchef Patrik Jämrens. Vi hade tre-fyra frilägen i andra halvlek som vi sumpade. Vi ska inte be om ursäkt för poängen, vi förtjänade den.
– Och vår seger var totalt rättvis, säger Zocke Jonsson. Det var inget snack, varken i fråga om bollinnehav, chanser eller hörnstatistik.
Två nöjda, rörda klubbchefer som jobbat så länge och målmedvetet i skuggan av sina större rivalklubbar. Och de trodde stenhårt på sina lag före avslag:
– Jag satsade 500 kr på seger, säger Zocke. Det var lättförtjänta pengar.
– Och jag tippade att vi skulle fixa 4–4, säger Patrik Järmens. Det var ingen annan som trodde på att vi skulle kunna ta den poängen. Och ingen trodde heller att vi skulle ha fem poäng så här långt i serien.

Zocke Jonsson avslutar strax sin tid som klubbchef. Den här kvällen ska han ut på stan och fira med laget:
– Det var en hyfsad avskedspresent jag fick av killarna, skrattar han. Jag önskar bara att folk förstår hur otroligt bra det här laget kommer att bli. Nästan alla är födda på 90-talet och när vi är som bäst kan vi slå alla lag. Tyvärr kan vi förlora mot alla när vi är som sämst. Vi måste jobba mer med vår lägsta-nivå.

Patrik Jämrens i Tellus sammanfattar den historiska kvällen med en mening:
– Man kommer långt med ett lag som har spelare med stort hjärta.