Beslut fattat angående speldatum för Bandyfinalen 2021

På lördag avgörs damernas SM-final klockan 13:00 i Recoverhallen i Uppsala. Matchen direktsänds i SVT. Beslut har också fattats om att herrarnas SM-final flyttas till lördagen den 3 april.

Svenska Bandyförbundet har tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy, Uppsala kommun och berörda klubbar fattat beslut om att damernas SM-final ligger kvar som planerat och spelas på utsatt datum den 27 mars. Herrarnas SM-final flyttas till den lördagen den 3 april.

Anledningen till den flyttade herrfinalen är att flertalet spelare i både Villa Lidköping och Sandvikens AIK testats positivt för Covid-19, vilket omöjliggjort en final den 27 mars .

–  Som alla förstår så har detta varit ett komplext pussel att lägga. Med stöd från både Uppsala kommun och SVT har vi nu kommit fram till en lösning med två finaldagar. Det känns oerhört kul att få visa upp Sveriges två bästa damlag på bästa sändningstid vilket ger finalen det fokus och den exponering den förtjänar. Det känns också tryggt att ge spelarna i herrlagen tillräcklig tid till återhämtning, säger Pär Gustafsson, Generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

–Det är naturligtvis tråkigt att vi inte kan spela finalmatcherna på samma dag. Samtidigt är vi nöjda med att vi kommit till den här lösningen och vi vill rikta ett stort tack till Uppsala kommun och SVT för den flexibilitet och stöd till bandyn de har visat, säger Per Selin, ligachef på Föreningen Svensk Elitbandy.

Beslut väntas kring kommande semifinalmatcher

Svenska Bandyförbundet jobbar nu tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy med att säkerställa att semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK kan slutföras på bästa möjliga sportsliga villkor när smittläget tillåter. Besked om när och hur semifinalmatcherna kommer att slutföras tas under de kommande dagarna.