Beslut angående semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandviken

Berörda parter har nu enats om hur den covid-uppskjutna semifinalserien i herrarnas slutspel, mellan Villa Lidköping BK och Sandvikens AIK, ska avgöras.

På grund av utbrott av covid-19 i såväl Villa Lidköping BK som i Sandvikens AIK har herrarnas semifinalserie lagen emellan inte kunnat slutföras enligt ordinarie schema, men nu har samtliga berörda parter enats om en väg framåt. Under tisdagen beslutades att herrarnas SM-final i Recoverhallen i Uppsala skall skjutas till lördagen den 3 april, vilket ger utrymme för följande lösning.

De båda klubbarna begärde under tisdagskvällen att Svenska Bandyförbundets styrelse skulle upphäva beslutet om walkover i semifinal 3. Något som senare även beslutades om. Det innebär att matchserien återställs till 1-1 i matcher och att nedanstående spelschema kommer att gälla framöver. Spelschemat bedöms som rimligt utifrån rådande smittläge.

Semifinal 3: Söndag 28 mars i Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping.

Semifinal 4: Tisdag 30 mars i Göransson Arena, Sandviken.

Ev. Semifinal 5: Torsdag 1 april i Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping.

Vid detta beslut gäller tidigare beslutade covidregler för slutspelet, vilket innebär walkover om något av lagen ej kan ställa lag på banan från och med semifinal 3