Åtta har blivit fyra – nu avgörs Svenska Cupen Dam

Gruppspelet är avklarat och nu står det klart vilka fyra lag som kommer att göra upp om Svenska Cupen Dam i Västerås kommande helg. En häftig bandyhelg där alla matcher sänds på Sportbladet Play.

Under måndagskvällen avslutades gruppspelet i Svenska Cupen Dam då Västerås SK svarade för en styrkedemonstration och besegrade AIK med klara 7-2 på bortaplan. En seger som spikade att de grönvita vinner sin grupp före just AIK och det kommer att spela roll redan till helgen.

Då är det nämligen dags för finalspelet i ABB Arena, Västerås, och som gruppvinnare ställs hemmalaget VSK mot nysatsande Sandvikens AIK i semifinal. AIK å andra sidan får ta sig an de regerande mästarinnorna och storfavoriterna Villa Lidköping i den andra semifinalen.

Båda semifinalerna spelas under lördagen och under söndagen spelas såväl match om tredjepris som den stora finalen. Förra säsongen krävdes det en dramatisk förlängning för att skilja Villa och Västerås åt i finalen. Vilka tar sig dit i år och hur kommer det att avgöras? Svaret får ni på Sportbladet Play under hela helgen då de sänder samtliga matcher från finalspelet.

Spelschema Svenska Cupen Dam:

Lör 14:30: Villa Lidköping BK – AIK Bandy

Lör 17:00: Västerås SK – Sandvikens AIK

Sön: 11:00: Match om tredjepris

Sön 14:00: Final