Åter klart för fem kvartsfinaler på herrsidan

Säsongsplanen för Elitserien Herr har återigen uppdaterats och nu återgår planeringen till kvartsfinalspel i bäst av fem matcher.

Under vintern har säsongsplanen för Elitserien Herr löpande uppdaterats av Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté i samråd med Svensk Elitbandy och nu står det klart att planeringen återgår till att kvartsfinalerna kommer att spelas i bäst av fem och inte bäst av tre som det tidigare var justerat till.

Den reviderade säsongsplanen innebär en återgång till ursprunglig planering gällande kvartsfinalerna, men med den justeringen att eventuella kvartsfinaler fyra och fem kommer att spelas dagarna efter varandra. Utöver detta kvartstår den 19 februari som sista speldatum, men matchtiden justeras till 15.00.

– Det känns bra att tävlingskommittén har fattat det här beslutet. Dessutom är det ekonomiskt viktigt för föreningarna att få spela så många matcher det går. Från FSE:s håll jobbar vi konstant med att skapa bästa förutsättningar för att tillgängliggöra elitserien via tv-sändningar och då är fem kvartsfinaler viktiga, säger Per Selin, ligachef på Föreningen Svensk Elitbandy.

– Vi ser verkligen fram emot ett slutspel med ett stort publikintresse där de sportsliga förutsättningarna blir rättvisa och bra. Det är årets roligaste dryga månad vi har framför oss och förhoppningsvis får vi nu lägga allt fokus på den sportsliga dramatiken och de många spännande matcherna.

Så spelas SM-slutspelet för herrar 2022:

Åttondelsfinaler: 21 & 23 februari (dubbelmöte enligt Uefa-modell)

Kvartsfinaler: 25 & 27 febuari, 1, 3 & 4 mars (bäst av fem matcher)

Semifinaler: 6, 8, 10, 12, 14 mars (bäst av fem matcher)

Final: Lördag 19 mars på Studenternas IP i Uppsala (Säkra din biljett här)

Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet, i samråd med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE) och Svenska Bandyförbundets covid-grupp, kommer att vara fortsatt snabba och flexibla i arbetet med att finna de bästa sportsliga och hälsomässiga lösningarna för att genomföra säsongen.

Foto: Romus Ramström