Alexander Härndahl: ”Jag blev lite chockad först”

I en intervjuserie möter vi några av seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Villas nykontrakterade 17-årige mittfältare Alexander Härndahl.

Du började säsongen med P19-laget, men i slutet av januari kom nyheten att du skrivit kontrakt med a-truppen över denna och nästa säsong?

– Ja. Det var först tänkt att jag skulle vara med och träna med a-laget på försäsongen, men så gick det så pass bra att jag blev erbjuden kontrakt. Det har gått extremt fort och varit väldigt lärorikt och roligt. Jag blev lite chockad först, men det är ju här man vill spela, så det var inte svårt att tacka ja. Nu tränar jag bara med a-laget, men spelar fortfarande med P19-laget ibland.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare, vad skulle du säga då?

– Främst är jag bra med bollen och bra på att ta mig fram i svåra situationer. Jag är mer offensivt än defensivt lagd. Allt kan så klart bli bättre, men skottet är en av de sakerna.

Berätta något om din relation till bandy. När började du spela?

– Jag är född 2002 och har spelat sedan jag var fem-sex år. Det blir så när man bor här i Lidköping, bandy är stort, och så kom arenan när jag började. Det lockade också. Jag har spelat fotboll också, men det blev bandy eftersom det är större här i stan. Villa är moderklubben, men jag har även spelat i LAIK.

Vad gör du när du inte spelar bandy?

– Jag går i gymnasiet, andra året på ekonomiprogrammet. Man missar ju en del i skolan på grund av bandyn, men det har funkat bra hittills.