Aftonbladet förvärvar Tv-rättigheterna till Elitseriens matcher

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy. Sändningarna kommer fortsätta med Aftonbladet i samma omfattning som tidigare.

Elitserien sänder samtliga matcher på sin egen webbplattform Bandyplay sedan säsongen 2016/17.
Aftonbladet kommer nu att fortsätta det arbetet på samma sätt som tidigare, men samtidigt skapa utveckling av sändningarna och få en större målgrupp att upptäcka bandyns högsta herrserie.

– Att Elitserien får landets största sporttidning att satsa på bandy är stort. Vår satsning på streaming av alla Elitseriens matcher har möjliggjort att fler intresserar sig för vår liga. Vi går nu vidare tillsammans med Sportbladet, säger Svensk Elitbandys ligachef Per Selin och fortsätter.
– Intresset för vår liga har ökat med 50 procent de senaste fem åren. I och med vårt nya samarbete med Sportbladet skapas förutsättningar att nå en ännu större publik.
– Det här är ett mycket viktigt steg för oss när det gäller livesänd sport. Dels för att elitserien är en av landets populäraste serier, men också för att nivån på svensk bandy är i yppersta världsklass. Att kunna erbjuda detta till Sportbladets besökare känns fantastiskt roligt, säger Aftonbladets sportchef Patric Hamsch.

Avtalet gäller med omedelbar verkan. Innevarande säsong kommer matcherna att ses via Aftonbladets sportsidor och Bandyplay.se. Innevarande säsongs matcher som Bandypuls köpt rättigheterna till berörs inte av avtalet, utan sänds som planerat, även Bandypuls valda matcher i Elitserien dam och inte minst hela slutspelet.
Aftonbladets rättigheter Elitserien dam innefattar ett 20-tal matcher som kommer sändas från och med säsongen 2020/21.

Sportbladetplay.se 

Bandyplay.se