7 sätt för att slippa frysa dig igenom bandyslutspelet

Bandy är en sport som – med all rätt – förknippas med kyla. Men det är självklart inget som ska sätta stopp för dig! Här är några tips på hur du håller värmen när du följer spänningen i bandyns slutspel.

1. Inomhushallar
Faktum är att mer än hälften av alla lag som är kvar spelar inomhus. Nog för att det kan vara kallt där med på sina ställen, men nordanvinden tar sig åtminstone inte in i en bandyhall. Och bara det är ju en jackpot för en frusen själ.

2. Mössa och vantar
Kommentarer känns nästan överflödiga. Klä på dig ordentligt. Nästa!

3. Sitt- eller liggunderlag
Där bandy spelas utomhus och publiken står på betongläktare (läs: Zinkensdamm) tränger sig kylan in genom skosulorna. Då hjälper varken mössa eller vantar. Ett trick är därför att ta med ett sittunderlag att stå på.

4. Livesändningar
Bandy är bäst live. Men ibland är man inte på rätt plats vid rätt tillfälle. Då kan du förstås se matcherna på webben! Perfekt till bortamatcher, och du kan bestämma temperaturen helt själv. Sitt i bastun, om du så vill.

5. Värmande dryck
Ha! Det trodde du ja. Men du är på elitserien.se. Det är klart vi inte kommer skriva något som har med alkohol att göra. Kaffe och te är också värmande!

6. Inlevelse
Ja, du kan göra lite som du vill. Applådera, hoppa av glädje, vråla av entusiasm – valet är ditt. Ju mer du engagerar dig och lever dig in i matchen, ju varmare kommer du bli.

7. Spelet!
Det är trots allt de bästa lagen i Sverige kvar som gör upp om SM-pokalen. Det är sällan så bra och värmande spel som under ett slutspel!