Elitserien 20/21 – spelschema

Fredag 23 oktober inleds Elitserien med en full omgång. – Vad jag kan minnas har vi aldrig tidigare kunnat presentera ett serieprogram med alla 26 omgångar sammanhållande inom angivna speldagar, säger ligachefen Per Selin

Serien fortsätter sedan med sammanhängande omgångar fram till och med sista omgången som avgörs fredag 12 februari.

Annandagsmatcherna har som vanligt varit en het fråga inför denna säsong. Åtta klubbar stod på tur att spela hemma och historiken ett antal år tillbaka säger att alla står på samma ”förtur” till hemmamatch.
– Beslutet att de åttonde laget fick avstå sin hemmafördel grundar sig på att lag från förra årets Elitserie ansågs ha vunnit hemmalagsfördelen genom sitt resultat i föregående års Elitserie, säger Per.
Klubbarnas egen intresseorganisation Svensk Elitbandy står bakom serieprogrammet som lagts fram till Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté för fastställande.

Ett orosmoment som finns inför säsongen är den pågående pandemin.
– Samtidigt som vi är glada över ett färdigt spelschema har ett arbete startats för att se över alternativa datum för seriestart. Detta beroende på hur coronapandemin påverkar spel med eller utan publik den 23 oktober. Det är ett tråkigt men nödvändigt arbete som måste göras och samtidigt följa direktiv från myndigheter, menar Per.

Elitseriepremiär 23 oktober
Broberg/Söderhamn IF – Hammarby IF
Edsbyns IF – IFK Motala
IFK Vänersborg – IK Tellus
Sandvikens AIK – Frillesås BK
Vetlanda BK – IK Sirius
Villa Lidköping BK – AIK
Västerås SK – Bollnäs GIF

Annandagsmatcher 26 december
AIK – IK Tellus
Bollnäs GIF – Edsbyns IF
Broberg/Söderhamn IF – Sandvikens AIK
IFK Vänersborg – Frillesås BK
IK Sirius – Hammarby IF
Vetlanda BK – IFK Motala
Västerås SK – Villa Lidköping BK

Spelschemat Elitserien 20 21 för nedladdning här >>>

Foto: Romus Ramström