6-årig publiktrend bruten

Elitserien har precis avslutat den tolfte upplagan av grundserien sedan Norrgruppen och Södergruppen slogs ihop inför säsongen 2007/08 och bildade det vi idag kallar Elitserien. 182 matcher har spelats mellan mitten av oktober till mitten av februari. 232 303 åskådare har besökt Elitseriens arenor under säsongen och lämnar ett publiksnitt på 1276 åskådare för grundseriesäsongen, vilket är mer än förra årets publiksnitt på 1269 åskådare. Villa Lidköping toppar även publikligan med ett snitt på 3193 åskådare.

Det innebär att Elitserien vänder en 6-årig negativ publiktrend som pågått sedan 2011/12. Ett glädjande besked till Bandysverige i en tid där många sporter kämpar med nedåtgående publiksiffror. Ett stort tack till alla supportrar som besökt arenorna. Elitserieklubbarna ska också vara stolta över allt arbete som görs för att förbättra upplevelsen kring bandyn och locka intresse att komma till arenorna.

Att dessutom Elitseriens egen TV-kanal, Bandyplay behåller sina tittare från förra säsongen är mycket positivt. Intäkterna från Bandyplay har ökat med 60% vilket tillför klubbarna intäkter. Nu ser vi fram emot ett intressant slutspel som börjar redan på torsdag med åttondelsfinalerna.