Per Nohr: ”Den sköna känslan som finns inom bandyn ska vi hålla fast vid”

I en intervjuserie möter vi några av seriens lovande talanger såväl som en del av alla betydelsefulla personer utanför planen utan vilka sporten inte skulle vara vad den är.

Denna vecka pratar vi med Per Nohr, säkerhetsansvarig i Sirius.

Hur började ditt engagemang?

– Från början är jag är egentligen inte ett dugg intresserad av bandy, men däremot väldigt mycket av evenemang och arbetet runt omkring. Jag har tidigare varit anställd i Sirius Fotboll och arbetat med det här, och blev tillfrågad att göra det här inom bandyn ideellt. Det här är mitt tredje år och jag upplever en väldigt familjär känsla i sporten. Det är väldigt häftigt att man kan göra ett så proffsigt jobb som man gör med bara en tiondel så mycket folk inblandade jämfört med fotbollen. Vi är sex stycken som jobbar i en arenagrupp.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

– Framför allt att föra dialog med motståndarlagets säkerhetsansvariga om hur supportrarna funkar och att hålla genomgång med ordningsvakterna. Kraven från polisen har blivit tuffare. Vi ska visitera bortaklackarna och alla väskor, allt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för publiken att gå på match. Jag går alltid upp på läktaren och snackar med bortasupportrarna och gratulerar dem efteråt om de vunnit. Den sköna känslan som finns inom bandyn ska vi hålla fast vid.

Hur mycket ser man av matcherna med ditt jobb?

– Ingenting. Jag tittar på publiken hela tiden. Jag blir så klart glad när vi gör mål eller vinner, men jag får inte tjoa eller visa några känslor åt nåt håll.

Har ni varit med om några kritiska situationer?

– Nej, egentligen inte. Det har varit nån vi har fått avvisa för fylla och nåt lag som haft rökbengaler. Många har druckit nån bärs innan, men oftast är det lugnt. Däremot tror jag att det blir mer influenser från fotbollen, till exempel bengaler, framöver och även då har vi ett jobb att göra så att alla trivs.