10 personer du alltid hittar under en slutspelsmatch i bandy

Av de tusentals människor som går på slutspelsmatcher i bandy är det några som brukar vara återkommande. Här är 10 av de som du garanterat hittar på arenorna i dessa tider. Känner du igen någon av dem?

1. ”Ta-av-han-bollen”-vrålaren
Slutspel är en tid för nervositet, och i bandy kan det gå fort. Bli därför inte förvånad när den här personen vrålar bakom dig så fort favoritlaget tappar bollen.

2. ”Så-länge-vi-vinner-nästa-är-det-lugnt”-tänkaren
Under kvart- och semifinal är det bäst av fem som gäller. Även vid förlust kommer därför den här supportern försöka hålla sig positivt inställd till fortsättningen.

3. ”Jag-var-med-på-*VALFRITT SMEKNAMNS*-tid”-gubben
Bandy är en traditionstyngd sport som haft många profiler genom åren. Den här gubben är ofta (inte alltid) också av inställningen att det var bättre förr – vilket kanske inte alltid rimmar helt med verkligheten.

4. ”Dom-måste-ju-gå-framåt”-mumlaren
Bandy är en snabb sport. Men även försvarande lag är snabba på att ställa om – därför gäller det att värdera sina lägen att gå framåt. Något inte den här personen alltid håller med om.

5. ”Domaren-har-ju-glömt-glasögonen”-supportern
De här enögda supportrarna – oavsett sport – anklagar gärna domarna för sitt lags brister. Men precis som i alla andra sporter är det sällan domaren som avgör bandymatcher.

6. ”Att-fler-inte-kommer-på-en-slutspelsmatch”-grubblaren
Bandyn har haft en trend med sjunkande publiksnitt som bröts i år. Även om det generellt är fler på en slutspelsmatch kan den här inbitne bandysupportern dock inte riktigt förstå varför inte ännu fler kommer när det börjar hetta till.

7. ”Vi-går-i-85:e-så-det-inte-blir-kö-ut”-smitaren
Med fler i publiken kommer också längre köer. Och det är något den här bandyfantasten inte gillar! Därför föreslår den gärna att gå några minuter innan matchen är slut.

8. ”Jag-tror-vi-tar-det-i-år”-optimisten
En vanligt förekommande individ i Bollnäs och Lidköping, där det historiskt sett varit långt mellan SM-gulden.

9. ”Kom-vi-går-och-värmer-oss”-sägaren
Den här supportern gillar bandy, men inte kyla. Därför kommer det gärna förslag om förflyttning till varmare plats.

10. ”Man-borde-ju-gå-på-bandy-oftare”-konstateraren
Slutspelet lockar fler personer. Det här är en av de som inte brukar gå så ofta, men som inser sitt misstag när den kommer till arenan och upplever bandy när den är som bäst.